Achter de schermen wordt er druk gewerkt aan onze nieuwste productversie, V4. Om u op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen, delen we nu elke vrijdag een nieuwe of vernieuwde feature in onze “Feature Friday”. Deze vrijdag: Multi-factor Authentication.

Multi-factor Authentication, wat is het?

Multi-factor Authentication (MFA), u hebt het vast al eens gelezen. Voor e-mailbeveiliging betekent dit dat u een extra beveiligingslaag toevoegt aan het e-mailbeveiligingsproces. Door meerdere verschillende apparaten toegang te laten verlenen tot de e-mail, wordt de e-mail minder snel toegankelijk. En dat is goed, want als u twee of meerdere apparaten nodig hebt, is de kans klein dat derden gemakkelijk kunnen inloggen. Door meerdere factoren toe te voegen aan het inlogproces, bouwt u op deze manier een veiliger systeem dan wanneer u slechts vertrouwt op een wachtwoord.

Bij MFA zijn er meerdere methodes die u kunt gebruiken bij het inloggen:

● Een telefoontje of SMS
● Een biometric apparaat, waar bijv. om een vingerafdruk wordt gevraagd
● Een willekeurig gegenereerd wachtwoord
● Een smart card (virtueel of fysiek)

Waarom is het belangrijk?

Het beveiligen van uw e-mail én het gebruiken van een goed beveiligde verbinding zijn twee factoren die veilige communicatie mogelijk maken. Maar, in sommige gevallen is dat niet genoeg.

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft onlangs een rapport uitgebracht met de cijfers en statistieken van datalekken in 2018. En wat blijkt? Van de 20.881 meldingen die vorig jaar zijn binnengekomen, komt 63% door het versturen van gegevens naar de verkeerde ontvanger. Het is dus belangrijk het e-mailkanaal zo goed mogelijk te beveiligen, om menselijke fouten te verkleinen.

Door het gebruik van MFA bouwt u verschillende beveiligingslagen op: de combinatie van verschillende factoren zorgt voor een sterke beveiliging. Daarnaast speelt u in op de bewustwording bij veilige communicatie, omdat u in dit geval gebruik dient te maken van verschillende apparaten. De combinatie van meerdere apparaten en de bewustwording zorgen ervoor dat u met een goed beveiligd systeem veiliger kunt communiceren.

De voordelen van MFA met SmartLockr

SmartLockr zal vanaf V4 gebruik maken van MFA, wat inhoudt dat de extra beveiligingslagen toegang tot uw e-mail beperken. Hierdoor zal slechts de geautoriseerde ontvanger het bericht kunnen inzien. Maar, dat is nog niet alles, want beveiliging met SmartLockr brengt u ook o.a. het volgende:

● een sterk beveiligde TLS verbinding
● end-to-end encryptie, en
● e-mail body encryption

Door gebruik te maken van meerdere factoren bij het inloggen, maakt u veilige communicatie binnen uw organisatie mogelijk. Maar dit is slechts één van de nieuwe features die wij u in de nieuwe versie bieden.

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwe functionaliteiten die eraan komen? Schrijft u zich dan hieronder in voor onze blogs en wij nemen u graag mee in onze V4 productontwikkeling.

Abonneer voor meer artikelen

13 + 7 =