Achter de schermen wordt er druk gewerkt aan onze nieuwste productversie, V4. Om u op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen, delen we elke vrijdag een nieuwe of vernieuwde feature in onze “Feature Friday”. Vorige week hebben we de Machine Learning besproken. Als u deze hebt gemist, kunt u deze blog hier nog nalezen.

Deze vrijdag: het Secure Communication Portal

 
In V4 komt er een nieuwe omgeving waar veilig kan worden gecommuniceerd. Dit is het Secure Communication Portal. Binnen dit portaal kunnen meerdere personen deelnemen aan gesprekken en kunnen berichten en bestanden op een veilige manier met elkaar worden gedeeld. Maar hoe werkt het precies en waar vinden deze gesprekken plaats?

Wat is het Secure Communication Portal?

Wanneer er een e-mail vanuit Outlook wordt verstuurd, dan kan de ontvanger hierop reageren. Maar, dit hoeft niet perse vanuit Outlook te gebeuren. Het Secure Communication Portal zorgt ervoor dat de verzonden e-mail wordt geüpload in het webportaal, waarna de communicatie binnen dit portaal zal verlopen. Hiermee wordt een beveiligd kanaal gecreëerd, wat in feite een beveiligde e-mail conversatie is. Net zoals in een conversatie binnen Outlook, hebben alleen personen aan wie het bericht gericht is, toegang tot de conversatie. Het kanaal is dus geheel afgebakend.

Het is mogelijk om verschillende kanalen te starten, zoals u binnen de Outlook omgeving kunt antwoorden op e-mails en meerdere e-mailconversaties kunt starten. Het Secure Communication Portal zorgt ervoor dat alle content binnen elk kanaal beveiligd is en juist gegroepeerd staat. Maar, dat is niet het enige voordeel. Want ontvangers die geen gebruik maken van Outlook, kunnen op deze manier ook veilig communiceren. En dan is fijn, want deze hoeven geen software te installeren.

Naast gesprekken die worden verplaatst naar het Secure Communication Portal, geldt dit ook voor bestanden. Wanneer er een uploadverzoek wordt verstuurd, dan komt de link ook in dit portaal terecht. Op deze manier hoeven gebruikers niet meer te schakelen tussen verschillende omgevingen, maar komt alles samen in het portaal. Zo is er één plek, waar zowel gesprekken plaatsvinden, als ook bestanden kunnen worden uitgewisseld.

 

SmartLockr: veilige communicatie met een Secure Communication Portal

Veilige communicatie staat bij SmartLockr voorop. Door het gebruik van een beveiligd portaal, waar gesprekken kunnen plaatsvinden, wordt dit mogelijk gemaakt.

Dus, in het kort de voordelen van het Secure Communication Portal:

* Het gemak is voor de ontvanger, want deze communiceert veilig zonder software te hoeven installeren
* Elk kanaal is volledig afgebakend. Dit betekent dat alleen personen die toestemming hebben verkregen, toegang hebben tot de conversatie
* Bestanden en conversaties bevinden zich in één beveiligde omgeving

Door de gesprekken vanuit een geheel beveiligd kanaal mogelijk te maken, wordt SmartLockr gebruiksvriendelijker. Maar dit is slechts één van de nieuwe features die wij u in de nieuwe versie bieden.

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwe functionaliteiten die eraan komen? Schrijft u zich dan hieronder in voor onze blogs en wij nemen u graag mee in onze V4 productontwikkeling.

Abonneer voor meer artikelen

12 + 4 =