Achter de schermen wordt er druk gewerkt aan onze nieuwste productversie, V4. Om u op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen, delen we elke vrijdag een nieuwe of vernieuwde feature in onze “Feature Friday”.


Vandaag: het blokkeren van de bijlagen, ná verzending van het bericht. Het delen van documenten gaat eenvoudig en snel. U stelt een e-mail op, selecteert de ontvanger(s) en bijlage(n) en de e-mail is verstuurd. Helaas kan het in deze vluchtigheid ook snel verkeerd gaan. Wat als u er na verzending achter komt dat u de verkeerde bestanden heeft meegestuurd? Of de juiste bestanden, maar naar de verkeerde persoon? Met andere woorden: welke gevolgen zou het voor u hebben als u per ongeluk bestanden naar iemand toestuurt, die deze niet zou mogen inzien?

 

Gebrek aan bewustwording

Een verkeerd verstuurde e-mail kan grote gevolgen hebben. Onlangs is er een gemeente in het nieuws gekomen, nadat bleek dat gevoelige gegevens naar een verkeerd e-mailadres waren gestuurd. Tevergeefs is er geprobeerd de verstuurde bestanden te laten verwijderen. Dit betekent dat door een menselijke fout meerdere personen de dupe zijn geworden van het gebrek aan bewustwording bij het versturen van de e-mail. Niet bepaald een situatie waar je als gemeente op zit te wachten.
Het op de juiste manier verwerken van gevoelige data, begint bij bewustwording. Zijn de juiste bestanden geselecteerd? Gaat het bericht naar de juiste ontvanger? Weet u zeker dat je de juiste informatie deelt met de juiste persoon? Bij drie keer ja zou er niks meer mis kunnen gaan. Toch? Helaas zit een ongeluk in een klein hoekje – en dat weten we allemaal. Mocht er dan tóch nog iets zijn tussen geglipt, dan hebben we ook daar een oplossing voor.

Specifiek blokkeren ná verzending van e-mail

Als blijkt dat u per ongeluk informatie naar de verkeerde persoon heeft gestuurd, dan heeft u de volgende mogelijkheden:

1. Blokkeren van ontvanger

Of u nu een e-mail naar meerdere ontvangers stuurt of slechts één: het kan voorkomen dat er een verkeerd e-mail adres staat. Met één druk op de knop kunt u de gewenste ontvangers blokkeren, simpel en snel.

2. Blokkeren van bijlage
Zijn de juiste ontvangers geselecteerd, maar zit er een bijlage tussen die één of meerdere ontvangers niet mogen inzien? Dan kunt u de specifieke bijlagen blokkeren.
3. Blokkeren van gehele bericht
Als blijkt dat het gehele bericht verkeerd is verzonden, dan kunt u deze in z’n geheel blokkeren. Hiermee worden zowel alle ontvangers, als ook alle bijlagen, geblokkeerd.
Uiteraard speelt tijd hier nog wel altijd een rol. Als de ontvanger uw bericht heeft gelezen en de bijlagen heeft gedownload, dan is achteraf blokkeren mosterd na de maaltijd. Maar, SmartLockr verkleint de kans op een datalek aanzienlijk. Door in te spelen op bewustwording én achteraf blokkeren mogelijk te maken wordt veilige communicatie u als gebruiker eenvoudiger gemaakt.

Wilt u op de hoogte blijven van de komende policies, of de functionaliteiten? Schrijft u zich dan hieronder in voor onze blogs en wij nemen u graag mee in onze V4 productontwikkeling.

Abonneer voor meer artikelen

Abonneer voor meer artikelen