Achter de schermen wordt er druk gewerkt aan onze nieuwste productversie, Versie 4. Om u op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen, delen we elke vrijdag een nieuwe of vernieuwde feature in onze “Feature Friday”.


Vandaag bespreken we e-mailversleuteling. Met deze functionaliteit maakt u e-mails ontoegankelijk voor derden. Hoe? Wij vertellen u hier graag meer over in onze blog van vandaag!

 

Beveiligen van privacygevoelige data

Met een e-maildienst kunnen wij berichten en bestanden verzenden en ontvangen. Simpel, door in te loggen met een geregistreerd e-mailadres en wachtwoord. We stellen een e-mail op, selecteren eventueel bijlagen en de e-mail kan de deur uit. Een kind kan de was doen!

Maar vaak zijn er beperkingen binnen zo’n e-maildienst. Denk aan max. bestandsgroottes en vooral ook de mate van beveiliging. In de gevallen waarin we informatie delen waar geen privacygevoelige gegevens aan te pas komen, zal de beveiliging niet perse een knelpunt zijn. Als het gaat over welke bloemen er moeten worden besteld voor de tevreden klanten van het afgelopen kwartaal, dan zullen hier weinig privacygevoelige gegevens in verwerkt worden. Maar wat als er belangrijke gegevens moeten worden gedeeld, waarvan u niet wilt dat deze bij onbevoegden terechtkomen? Denk aan patiëntgegevens, klantdossiers of creditcardnummers? Dan wilt u natuurlijk dat deze gegevens binnen de e-mail volledig versleuteld verstuurd worden. Ongeacht of deze gegevens in het bericht staan, of in de bijlagen.

Zowel bericht als bestanden beveiligd versturen

Het principe van e-mailversleuteling is simpel: de e-mail die u wilt versturen wordt in z’n geheel versleuteld. Dit betekent dat alle content van de e-mail beveiligd wordt verstuurd. Zowel het e-mailbericht als ook eventueel bijgevoegde bestanden.

De kracht van onze huidige versie is dat de bestandenvolledig versleuteld worden verstuurd: hiermee blijven deze beveiligd vanaf verzending tot aan ontvangst door de geauthentiseerde ontvanger. Middels end-to-end encryptie heeft daarom slechts de geauthentiseerde ontvanger toegang tot de verzonden bestanden. Dus zelfs als het e-mailbericht onderweg onderschept zou worden, dan blijven de bestanden ontoegankelijk voor derden.

In onze nieuwe Versie 4 gaan wij nog een stap verder: naast het versleutelen van de bestanden zal ook het e-mailbericht zelf versleuteld verstuurd worden.

Voorbeeld: U wilt gegevens delen met de afdeling Finance. Deze verwacht betalingen van het afgelopen kwartaal in een Excel-bestand. U selecteert het betreffende bestand en typt nog een bericht naar uw collega van Finance. Oh, bijna vergeten: het creditcardnummer waar de betalingen mee zijn gedaan. U voegt dit nog even toe aan het bericht en het bericht is klaar voor verzending!

Nu het gehele bericht wordt versleuteld, hoeft u zich geen zorgen te maken waar u privacygevoelige informatie in een e-mail verwerkt. De beveiliging van bestanden die u gewend bent in de huidige versie, komt in Versie 4 terug in het gehele e-mailbericht.

Veilige communicatie met SmartLockr

Versie 4 zorgt voor de bescherming van al uw gevoelige data: zowel het bericht als de bijgevoegde bestanden worden beveiligd verzonden. Daarnaast maakt deze versie gebruik van content triggers. Deze triggers kunnen per type content worden ingesteld en geven een melding wanneer bepaalde content voorkomt in de e-mail. Meer hierover kunt u hier lezen.

Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwe functionaliteiten die eraan komen? Schrijft u zich dan hieronder in voor onze blogs en wij nemen u graag mee in onze V4 productontwikkeling.

Abonneer voor meer artikelen

Abonneer voor meer artikelen