Achter de schermen wordt er druk gewerkt aan onze nieuwste productversie, Versie 4. Om u op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen, delen we elke vrijdag een nieuwe of vernieuwde feature in onze “Feature Friday”.

Vandaag: SmartLockr veilig delen. In de huidige versie ligt de focus al op het veilig delen van bestanden. Dit zal in de nieuwe versie nóg beter en gebruiksvriendelijker zijn. Wij leggen het u graag uit in deze Feature Friday blog.

Veilig delen van documenten

Dagelijks worden er veel bestanden uitgewisseld; daarbij is het belangrijk dat deze zowel veilig worden verstuurd, als worden ontvangen. Zonder een sterk beveiligde e-mailoplossing is de kans groot dat bestanden met gevoelige informatie bij onbevoegden terechtkomen.

In onze nieuwe productversie worden er stappen doorlopen, waarbij het versturen van bestanden op een veilige manier gebeurt:

1. Wanneer bestanden worden toegevoegd, krijgt u een melding
Er wordt gevraagd of u de bestanden beveiligd wilt verzenden met SmartLockr. De keuze om een bestand beveiligd of niet beveiligd te verzenden ligt bij de gebruiker. U bepaalt dus zelf hoe u de bestanden wilt verzenden – dit maakt deze versie gebruiksvriendelijk.

2. Vervolgens maakt u het bericht met bijlagen gereed voor verzending en kunt u de instellingen aanpassen

U heeft de keuze uit een aantal beveiligingsopties:

 • Het versturen met één- of twee-factor-authenticatie
 • Toegang beperken, waardoor bestanden tot een bepaald tijdstip toegankelijk blijven
 • Maximaal aantal downloads. Hoevaak mogen de bestanden worden gedownload?

 • 3. Bevestigen van de ontvangers en bijgevoegde bestanden
  Wanneer u op het punt staat de e-mail met bestanden te verzenden, dan wordt er nog gevraagd om bevestiging van zowel de ontvangers als ook de geselecteerde bestanden. Op deze manier wordt de bewustwording vergroot en kunt u eventueel verkeerd ingevoerde ontvangers en/of bestanden nog verwijderen.

  Bent u benieuwd hoe dit er dan precies uitziet? Bekijk het dan in onze how-to video:

  Wilt u op de hoogte blijven van de nieuwe functionaliteiten die eraan komen? Schrijft u zich dan hieronder in voor onze blogs en wij nemen u graag mee in onze V4 productontwikkeling.

  Abonneer voor meer artikelen

  Abonneer voor meer artikelen