Achter de schermen wordt er druk gewerkt aan het product. Om u op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen, delen we elke vrijdag een nieuwe of vernieuwde feature in onze “Feature Friday”. Vorige week hebben we de BCC-notificatie uitgelegd. Als u deze heeft gemist, kunt u deze blog hier nog nalezen.

Wat is een API en waarom is het belangrijk?

API is een afkorting en staat voor Application Programming Interface. In feite zorgt een API ervoor dat verschillende systemen en software met elkaar kunnen communiceren én gegevens kunnen uitwisselen. Dit is niet iets wat systemen doorgaans met elkaar kunnen – daarom komt hier een “tussenpartij” als een API bij.

Tegenwoordig werken we met veel programma’s en apps. Denk bijv. aan navigatiesystemen die routes on the go berekenen en aanpassen. Ook zijn er platformen zoals LinkedIn, waar veel verschillende data voor wordt gebruikt. Het is belangrijk dat al deze data makkelijk en snel kan worden uitgewisseld: hier zijn de juiste koppelingen tussen systemen voor nodig. Een API zorgt ervoor dat deze koppelingen ook daadwerkelijk tot stand komen.

API en SmartLockr

Het gebruik van een API door SmartLockr gaat ervoor zorgen dat er integraties komen met systemen, waar klanten van SmartLockr een voordeel uit kunnen halen. Dit betekent dat de veilige e-mails die vanuit SmartLockr worden verstuurd en ontvangen, juist gearchiveerd kunnen worden met verschillende integraties. Een aantal voorbeelden:

 • DMS-systeem

  Document Managementsystemen zorgen ervoor dat documenten binnen een bedrijf beter worden beheerd. Met het DMS wordt er namelijk eenvoudig een digitaal archief aangemaakt, waarbij documenten netjes worden gearchiveerd zodat ze eenvoudig terug te vinden zijn.

 • ERP-systeem
  In een Enterprise Resource Planningsysteem komen alle bedrijfsprocessen samen: hiermee wordt de productiviteit gemaximaliseerd, worden kosten beheerst en kunnen klantwensen optimaal worden vervuld. Organisaties worden hiermee effectiever, efficiënter, sneller en flexibeler.

 • CRM-systeem
  Een CRM-systeem, of Customer Relationship Managementsysteem, helpt organisaties om klantgegevens up-to date te houden, elk contact met klanten bij te houden en klantaccounts te beheren. Belangrijke klantdetails heeft u dan altijd overzichtelijk in één systeem.Koppelingen met bovenstaande systemen zorgen er dus voor dat alle documentatie juist wordt opgeslagen. Hierdoor houdt uw organisatie een duidelijk overzicht van alle informatie die bij elkaar hoort: denk aan e-mails die over een bepaalde lopende zaak gaan of e-mails die u wilt koppelen aan klantgegevens binnen uw CRM-systeem.

  SmartLockr is constant in ontwikkeling en maakt hierbij integraties mogelijk. Bent u benieuwd welke integraties er momenteel zijn en welke er op de planning staan? Ga dan naar onze integratiepagina!

Abonneer voor meer artikelen

14 + 10 =