Advokat/Juss

Advokatkontorer er i en overgangsperiode hvor papirarkiver blir erstattet med digitale arkiver. Dette betyr at utveksling av personverns sensitive filer er enklere og raskere, men er det sikkert? Forpliktelsene for advokatkontorer er strammet siden oppstart av den generelle databeskyttelsesforordningen. De som er involvert i prosessen, har større innflytelse på behandling av personopplysninger, og med det kommer flere endringer.

De tre viktigste endringene i det juridiske yrket

1. Plikt til å rapportere data lekkasjer

Den europeiske databeskyttelsesmyndigheten sier at det har oppstått en datalekkasje når personopplysninger er blitt åpnet, ødelagt, endret eller utgitt uten at det hadde vært hensikt. De nye lovene sier at en slik lekkasje skal rapporteres til Den europeiske databeskyttelsesmyndigheten innen 72 timer. Med det resultat at du ikke er i stand til å overholde din taushetsplikt som advokat.

2. Dataportabilitet

Det er ikke nytt som berørte parter får innsikt i håndtering av personopplysninger. Men forskjellen er nå at det er obligatorisk å ha et digital arkiv. Dette betyr at digitale arkiver i organisasjonen din må være i orden. Det må være mulig å sende og motta filer digitalt – Dette gjør det viktig å ha et sikkert kommunikasjonsmiddel.

 

3. Retten til å slette
Bekymrede parter har rett til å slette visse data fra filene. Det er imidlertid unntak i juridisk yrke: Hvis dataene er nødvendige for å overholde en lovlig forpliktelse, er denne rettigheten ikke aktuell. Det er derfor viktig som et advokatkontor å gjøre det klart hvilke data som faller under denne retten og hva som ikke.
Med SmartLockr kan du redusere sjansen for datalekkasje med 97%. Start nå med sikker e-post og hindre at klientfilene dine faller i feil hender. Reduser risikoen for deg selv og for dine kunder. Interessert i å vite mer om hvordan vi kan sikre kommunikasjonen i organisasjonen din? Ta en titt på vår produktside.

‘‘At Trip we proces a lot of confidential data from clients, so a well secured IT-environment is a must. SmartLockr offers us a safe and stable method to send documents.’’

Trip Advocaten

‘‘SmartLockr Secure Mailing is an eligible solution which enables us to send confidential client data, in a safe, professional and safe way.”

De Haan Advocaten & Notarissen