Regnskap

Revisorer og regnskapsførere står overfor en vanskelig utfordring når det gjelder GDPR. Hvordan kan du som regnskapsfører gjøre jobben din så godt som mulig når de nye lovene ser ut til å være i konflikt med det du er ment å gjøre? Å gi rådgivning basert på kundens data, når det i henhold til de nye personvernlovene ikke er mulig å lagree dataene, virker det ikke lenger som slik en enkel prosess.
Les mer informasjon her

For eksempel bank transaksjoner, ansatte og lønn detaljer, debitor informasjon og andre økonomiske og personvern sensitive data som utveksles daglig. Som revisor jobber du alltid med data og filer fra klienter som også kan inneholde personopplysninger. Konsekvensene av GDPR for denne grenen betyr at du som del av et kontormiljø må kunne bevise at du har gjennomført både korrekte tekniske og organisatoriske tiltak.

Et av disse tiltakene er sikker kommunikasjon mellom deg og kunden. Mange regnskapsfirmaer bruker portaler til å utveksle dokumenter. Hvis vi tar et kritisk blikk på de daglige arbeidsprosessene, ser vi ofte at disse portalene ikke blir brukt som de burde. Fortsatt blir standard e-post blir brukt som et middel til å utveksle dokumenter: det betyr at filene ikke sendes på en sikker måte. Og når e-postmeldinger sendes usikkert, er det stor risiko for data brudd.

Med SmartLockr reduserer du databruddrisikoen med 97%. Start med sikker e-post og forhindre at fullstendige årsrapporter faller i feil hender. Dette vil resultere i at både firmaet ditt og dine kunder driver minst mulig risiko.
Interessert i å vite mer om hvordan vi kan sikre kommunikasjonen i organisasjonen din? Ta en titt på vår produktside

“It’s important to our organisation to share files safely. That’s why we offer our clients and relations their own uploadservice. Safe, easy and effective.”

Alfa accountants